View Single Post
Old 03 Jul 2006, 17:43   #18
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
ALS.... da, nu vreau in nici un fel de devin critic de film. aici, eu imi dau cu parerea despre filme, ce si cum mi-a placut, si cei care au chef sa citeasca, o fac.
la tiff, n-am fost, si nu cred ca o sa ajung nici la anu, but yes, i heard it was fun too. totusi, inca nu se ridica la inaltimea festivalului asta, and there's still a long way to go.
daca ti neaparat sa-mi schimbi parerea despre legaturi Blnavicioase, please, start writing me m.p.-s, la care iti voi raspunde cu mare placere. chiar putem sa ne si vedem la Bucuresti daca tii neaparat... dar nu cred ca o sa ma convingi.... o parere si o impresie deja formata nu se poate schimba asa usor. si la toate argumentele tale, iti promit ca o sa-ti dau si contra-argumente la fel de justificabile pe scene si dialoguri. gustul insa... well, nu se poate judeca.
i'm open for any sort of discussion.

pt. Ambra. vreau numai sa spun un lucru pe care aseara nu l-am spus cum trebuie...
Legaturi Bolnavicioase are o imagine frumoasa, da, sunt de acord. insa, regizorial, mie-mi lipsesc cateva decizi clare, care sa-mi arate ca hand-held-ul are o justificare. si nu le gasesc. filmul este 'caldut' in toate deciziile luate regizorial, si nimic nu se indreapta intr-o diretie clara. de asta, hand-held-ul de acolo m-a derutat. a fst voyeuristic (ceea ce filmul in sine nu este), a fost obositor si a fost derutant. ca imagine, adica culoare, compozitie si integritate a fost ok.
la White Palms (azi chiar am stat 3 ore de vorba cu Szabolcs Hajdu la cocktailul de la Cotbus film fest, in timp ce Giurgiu incerca sa se bage in seama, si tipul este super simpatic, smart, si placut sotia lui este romanca, si urmatorul film o sa fie jumate facut in romania, jumate in franta... din nou dinica si oana pellea, si mai cauta un actor de 25 de ani. maybe i'll work with him for the casting, and even directing assistence. who knows.) hand-heldul chiar este jutificat, pentru ca reprezinta intimitatea unuei amintiri prsonale. imaginea in sine este impecabila, chromatic, compozitie si miscare sunt puse bine la punct, si se muleaza perfect cu toata ideia filmului.... sunt insa de acord ca tematic filmul nu este pe gustul tutror. who cares about the life of a gymnast anyway? well, neither do i, but filmmaking wise, it's amazing.

din cauza cocktailului ala, chiar nu am apucat sa vad 2 filme. nu pot sa spun ca-mi pare rau, pentru ca the contacts i left with from there o sa-mi fie de mare ajutor in viitor (apropos ALS, la Cotbus vii? o sa fie un focus pe Romanian Cinema. might be interesting). dar totusi, am vazut un film.

Shut Up and Shoot Me, a film by Steen Agro.

si filmul asta face parte din filmele alese critici de la Variety... si nu stiu ce se intampla, dar se pare ca cei de acolo sunt overexcited cu mici comedii, filme lejere, si de fapt, tampenii, la care mananci peanuts, si bei multa cola.
asa si filmul asta. jumate ceh, jumate englez, filmul este o comedie neagra, care nu spune nimic, care din cand in cand este tare plictisitoare, si de loc funny. stateam, si ma gandeam cat usor s-ar fii putut face un film haios din scenariu, daca regizorul ar fii avut umor. dupa parerea mea, numai 10 scene din film merita vazute, pentru ca au o stare, au umor, si pentru ca duc povestea undeva. in rest, durere mare.
poate ca sunt acuma un pic prea dur, dar sincer, filmul este mult mai slab decat orice-am vazut. Legauri Bolnavicioase is a masterpiece compared to this crap.
singura cheste buna in film a fost jumate din poveste. adica, partea unde protagonistului ii moare sotia, partea unde incearca sa se sinucida, personajul antagonistului, si gag-ul cu lacul plin de morti. cam asta sunt si singurele scene bune, care apar de alta si in trailer, si care m-au facut sa vreau sa-l vad.... but more, you really don't need to see.
nu merita sa scriu mai mult, ca pierd timpul degeaba. mai bine ma duc si agat niste gagici, ca afara e frumos, si fetele arata bine....
a crappy comedy, not worth seeing, and not worth writing about. 2,1/10

well, hai sa ma duc sa mananc ceva, ca brunch-ul ala nu a fost nimic consistent... you know, that artsy-fartsy-snob food. wtf? i need a steak!
ciao
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif