Dead Man Walking
|
beats me Airlight, beats me.
anyway... poate ca nu mi-a placut mie, si unor critici de undeva din marea britanie le-a placut, pentru ca stilul decadent de filmat este cel potrivit pentru poveste.... dunno. but my personal opinion is what i wrote earlier. si nu o sa mi-o schimb. it might tho be also the trend for these non-comercial-movies things. but, still, beats me.
anyway.
Edmond, directed by Stuart Gordon, after a play by David Mamet
William H. Macy joaca rolul vietii. for sure. iar scenriul, se vede clar ca este un scenariu de teatru, si nu de film. totusi, dialogurile (mai ales monologurile) sunt scrise superb, cu o doza de umor negru, dar si cu o tenta filozofica.
cam asta e punctul forte a filmului. povetsea e destul de banala, simplist povestita de regizor, dar super jucata de intregul cast. prin asta, desi filmul este rated ca Drama/Thriller, pentru mine devine o productie independenta lejera, care e placut de vizionat.
in the back of the head tho, you remain with a really fucked up image of american society. si asta nu asa, ca filmul ti-o transmite subtil, ci pe fata. fiecare scena este urata, morbida chiar, si te face sa urasti protagonistul, si mediul in care se misca acesta. totusi, la sfarsit, desi devine usor plictisitor, te mai pocnese o data cu scena de final, si te pune pe ganduri....
un film bun, desi not necessarily pe placul meu. 7,5/10
si oricum nu am avut prea mult timp sa stau pe ganduri... am fugit, si am ajuns la urmatorul film:
Creepshow, by George A. Romero.
ahhhhhh, dupa o zi asa de intelectuala, i needed this. cheap, classic, old-school, funny horror! yeah. Romero at his best.
5 horror-storries scurte, povestite cartoon-like. de la bunicu care se intoarce din mormant de father's day, zicand: i want my cake!, si masacrand pe rand toata familia, pana la un meteor care intoxica toata lumea, without anybody noticing.
ain't that great. i get always so sentimental with these movies. 10/10
mda... stiu, intrebarea care ramane inca neclara este: where did the Kim Ki-Duk movie,Time, stay??? mdeah, au fost complicationes grele aici... am sunat oameni, ei m-au sunat pe mine, si asa am ajuns sa primesc un bilet la o proiecte care de fapt este sold-out maine, pe la 12... sorry, dar mai trebuie sa aveti un pic de rabdare...
iar maine, tre sa vad si alte filme... bleah, printre care si Legaturi Bolnavicioase... again. what crap. azi toata ziua am vazut trailer-ul de la filmul asta infect, si acma nu mai suport nici sound-track-ul, care la ultima vizionare ramasese singurul lucru bun din film. hurray. sunt curios la reactii, tho.
alora, it's late... need some sleep too... a domani. adica, azi.
|