View Single Post
Old 28 Jun 2006, 23:14   #58
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Alex Leo Serban:
kestia cu "profesionalismul"... who cares!? nici pasolini nu era un "virtuoz" din acest pdv... si nici altii, mari artisti. de la un nivel de viziune incolo, simpla meserie devine rizibila - asa cum si incercarea unor "meseriasi" de a mima "viziunea" este rizibila.
parerea mea.
deci, da, prefer marii artisti. kiar dk nu sint (si) "mari meseriasi"...
Din nou, ca de-atâtea ori, ne potrivim în fond, si ne contrazicem la nivel de detaliu (ceea ce nici n-ar fi räu - dar cred totusi cä în cazul de fatä detaliile respective sunt semnificative; adicä: ...)
Mai întâi, reamintesc celebra butadä (spre rusinicul meu, am uitat si cine-i celebrul nume care a zis-o - poate-mi reamintesti):
"Le talent sans génie est peu de chose.
Le génie sant talent n'est rien!"

Sigur, aici sunt mentionate extremele. Totul stä în echilibru (iar obsesia mea cu "echilibrul" - sau, poftim, obsesia ta cu "Balanta"!) - si anume:
Mi s-ar fi fâlfâit vesel de toate bâlbele profesionale ale lui Pintilie, dacä era imbatabil la nivelul "geniului" - sau mäcar al viziunii artistice. Dar, cum spuneam mai sus, si aici e la fel de inegal: oscileazä între clipe de geniu si momente de isterie, între atitudine criticä legitimä si "nifilism". Asa cä îsi pierde o parte esentialä din propria sustinere.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif