Pai de fapt asta e si problema mea. Din ce am prins la televizor sunt o groaza de oameni care voteaza pentru Mircea cel Batran, Mihai Viteazul sau Vlad Tepes, ca au fost mari voievozi, ca au fost bravi si au luptat cu paganii. Mi-aduc aminte de cartea de istorie din clasa a IV-a cand invatam ca romanii luptau unul cu zece turci, ca inamicii desi erau cata frunza si iarba erau prinsi prin vre-o vale si cafititi. Realitatea cred ca a stat cam alta si ,din pacate, toata jertfa lor (care nu poate fi negata) a fost in van tinand cont ce inapoiere pe toate planurile a adus secolul fanariot. Nationalismul trist cu care a fost tratata istoria in perioada comunista n-a facut decat sa sporeasca unda de dezinformare. Inteleg ca poporul are nevoie de eroi dar poate eroii ar trebui cautati si in alata parte decat in Evul Mediu. Un Giurascu, un Vlad Georgescu sau un Neagu Djuvara poate aruna ceva lumina asupra problemelor.
PS: Ai perfecta dreptate in ceea ce tine de cancelaria lui Mihai Viteazul.