later edit. drudu postasem ºi io textu cu pricina ...il tai lasand doar numele autoarei (Diana Popescu)
pur si simplu INCREDIBIL
(re)Citeam, de curand, un articol de-al lui Caranfil din Cultura 16-22 Feb 2005 ...doar în textele autorilor mei favoriþi mai gãsesc frumuseþea asta a scriiturii ( Caranfilu ºi când dã inteviuri "scrie" bine )
E, cum însuºi o spune, un autor de filme : " Eu nu sunt "regizor de film" în accepþiunea clasicã a termenului, adicã un dirijor al platoului de filmare ce armonizeazã diversele componente ale producþiei ºi impune o viziune unitarã asupra rezultatului. Eu sunt un autor de film. Totul, de la geografie la personaje, de la situaþii la ritm, se naºte la mine în cap ºi cere sã fie impresionat pe peliculã"
Caranfilu...cu aerul lui pedant ºi finuþ de Sorbonist...
Filmu ãsta, Restul e tãcere, trateazã (cum bãnuiesc cã ºtiþi) povestea primului film românesc. E, cumva, un soi de restituþio a istoriei noastre cinematografice.
Nu-mi vine sã cred cã printre toþi imbecilii ãºtia de colonei, generali, politicieni, nu existã o minte mai luminatã care sã înþeleagã cã avem nevoie de filmul ãsta...mai acut decât sã ºtim, bunãoarã, cine e cel mai mare român ...
Armata românã nu are 150 de soldaþi ca sã-ºi apere, în definitiv, istoria.
Mu.ue armatei române în cazul ãsta.