View Single Post
Old 22 Jun 2006, 23:12   #4701
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
tot am cautat topic despre fix alert... deoarece n-am gasit:
Fix alert de florin piersic jr. (din spatele lui florin piersic jr.)
Pentru a incepe cu un verdict: filmul e surprinzator de ok. Acestea fiind spuse pot incepe sa critic. In primul rand nu am inteles unele elemente ale "mizei in scena": de ce alb-negru? (poate s-a vrut usor neo-noir) si de ce montajul atat de alambicat? Asupra raspunsurilor la aceste intrebari nu atarna ghilotina, se poate la fel de bine ca raspunsul la ambele sa fie "de aia!" Merge si asa...
N-are rost sa povestesc nimic din el nici pentru cei care nu l-au vazut cause i would be giving away the surprise. Asta e cununa filmului: modul in care se dezvaluie povestea complicata (mai mult de montaj decat de complexitatea situatiilor) si intentiile personajelor.
Cea mai buna scena din film (replici bune si jucata foarte bine) e cea in care doi indivizi dubiosi joaca un fel de septica americana. Delicioasa! Si dorina chiriac (pentru cei dintre voi care o suporta. eu, din motive personale, nu o suport ca persoana si mi se pare enervanta in tot ce face) are si ea o scena buna, desi cam lunga. Aici e si una din problemele filmului, desi nu dureaza prea mult (1ora si jumatate) si nu e nici chiar plictisitor, se simte cumva prea lung. Si coloana sonora! muzica! jalnica! potrivita in montaj, dar foarte nepotrivit artistic/cinematografic/cum-vreti-voi.
Bineinteles, se poate baga lejer bisturiul in os si ii se pot reprosa destule filmului. Cele cateva rasturnari de situatii sunt, daca nu chiar previzibile, cel putin cunoscute. filmul incearca sa fie original la fiecare pas (de cateva ori ii si reuseste), dar uneori devine obositor.
Pana spre sfarsitul filmului au dominat cadrele fixe si lungi printre care s-au rasfirat niste cadre din tot felul de pozitii, nu nemaifacute, sa le spunem neconventionale.
In ultima parte a filmului s-a incercat ceva foarte interesant. Din clasica reluare la sfarsit, a scenelor care sa inchege actiunea si sa explice totul, s-a ajuns la un fel de reluare a filmului formata dintr-un montaj complementar. Pe o muzica foarte buna, energetica se trece din nou prin tot filmul cu scene din unghiuri revelatoare (adesea complementare) si cu cadre scurte cu multe taieturi. Intentie laudabila, dar realizare usor obositoare. (a propos, nu oricui ii reuseste sa lase muzica sa mearga minute bune si multe si lungi!... (asta e pt cinemania k tot innebunea nevinovatii care cer filme cu adolescenti! ))
Filmul, desi cu neajunsuri evidente, lasa totusi o impresie pozitiva dupa vizionare!
Supastar is offline   sendpm.gif