Päi nu le citi, cine te obligä?
Bäi Ambrule, tu esti bäiat destept, da' când ti se pune pata, zici unele, de parcä te-ai hotärât sä exemplifici vorba aia: "Câtä desteptäciune, atâta prostie!"
Prima tâmpenie pe care ai spus-o a fost cä-mi reglez conturile (de fapt, ai mai spus-o o datä, acu' vreun an - si tot apropo de Nicolaescu). Mäi täticu', am depäsit DE MULT faza cu reglatu' conturilor! Nema, nu renteazä! Poate-ai auzit vorba aia a chinezilor:
Dacä ai un dusman, lasä-l în pace si asazä-te pe malul unui râu. In curând îi vei vedea plutind la vale cadavrul.
Dac-ai sti, numa', câte cadavre-am väzut plutind la viata mea! (Nu dau nume, cä de mortuis, nihil nisi bene - inclusiv de mortii vii!)
Tot cu ocazia aia, ti-am mai spus cä nici mäcar NU AM VREUN CONT DE REGLAT cu Nicolaescu. Pur si simplu am o pärere proastä despre el. Nu mi-a fäcut nici un bine, asa cä n-am de ce sä-l menajez. Nici vreun räu nu mi-a fäcut vreodatä, asa cä de ce-as avea conturi de reglat cu el?
(Poate de data asta tii minte.)
Si pe urmä, mä pui - tu nu te-ai prins cä vorbeam la misto de Nutu? "Nutu e cool" - tie-ti sunä pe bune chestia asta? N-ai väzut cu numai NIMICURI am avut de zis de bine despre el? Sau, poate, tu ai lipsit la lectia aia cu ironia? Si nu te-ai prins cä schimbarea de topic (cu argumentul: "s-a spus tot ce era de spus despre Nutu") îl minimalizeazä si mai mult?
Da, sunt amic cu el - ei, si? Tot un regisor prost e - asta-i realitatea. Mai sunt amic si cu Savel, si cu Dan Mironescu, si cu Pushi Dinulescu, si cu altii, la fel de breji. Am zis eu vreodatä, sau voi zice, cä filmele lor sunt altceva decât niste cäcaturi?
Asa cäci, cool down cä-i cald afarä si nu mai lätra la usi deschise (idiom improvizat, da' se potriveste!)
|