Thread: Match Point
View Single Post
Old 22 Jun 2006, 00:13   #9
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Cred ca mergi un pic cam departe cu analiza, but you make some good points. Cateva observatii, daca imi permiti:

--- cele doua personaje feminine se inscriu in tiparul filmelor lui Woody Allen: una este energica, cealalta este prototipul sotiei cuminte, avand o atitudine usor materna asupra personajului principal, care va trebui sa aleaga intre cele doua femei. Tipic, oarecum...

--- nu cred ca Chris va dezvolta remuscari sau procese de constiinta. Daca Dostoievski avea convingerea ca exista ordine in univers si ca principiile morale trebuie respectate cu orice pret, Allen se pare ca e mult mai pesimist. Si mai cinic... pentru ca in final vedem deja ca a trecut probabil aproape un an de la crima, iar viata lui Chris a continuat neschimbata. El e insa mai distant, constientizand lipsa sensului in viata si faptul ca este supus hazardului, deci nu poate iesi invingator in lupta cu universul: daca acum a scapat consecintelor faptelor savarsite, nu e sigur ca data viitoare va mai fi atat de norocos. Dar asta nu inseamna ca exista dreptate (sau ca va cadea victima prorpiei sale constiinte sau sentimentului de vinovatie)... Viata e, pur si simplu, un joc de noroc.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif