Producatorii serialului de succes Lost, a carui sezon 2 s-a terminat cu surprize pe 24 mai, au spus ca al treilea sezon se va concentra mai ales pe iubire - si pe Ceilalti. "Ceilalti constituie o parte importanta a noului sezon, si sunt inconjurati de multe intrebari si mister," spunea producatorul executiv Carlton Cuse intr-un interviu, "Si aceste lucruri le vom explora".
"Vor aparea si fete noi in noul sezon. Michael Emerson, cine il interpreteaza pe Henry Gale, va fi un caracter prominent in sezonul trei", spunea Cuse. In al treilea sezon mai apare si Penelope Widmore, interpretata de Sonya Walger.
In finalul sezonului, spectatorii afla cine e Desmond (Henry Ian Cusick), ce se intampla daca nu este apasat butonul, de ce s-a prabusit avionul si despre soarta lui Michael (Harold Perrineau) si Walt (Malcolm David Kelley). La sfarsit Jack (Matthew Fox) , Kate (Evangeline Lilly) si Sawyer (Josh Halloway) sunt prizonierii Celorlalti. Iar Claire (Emilie de Ravin) il saruta pe Charlie (Dominic Monaghan).
Sezonul doi fiind terminat, scriitorii sezonului trei s-au intrunit in Hawaii pentru a elabora detaliile povestii noului sezon. "E interesant, pentru ca in principiu ne tinem de acelasi itinerar pe care l-am discutat acum cativa ani", spunea Bryan Burk, producator executiv a serialului. "Desi detaliile se schimba si apar caractere la care nu ne-am gandit, dar ideea de baza ramane aceeasi"