Am vazut si eu "Glory Road" acum cateva saptamani si mi-a placut (fiind si un impatimit al jocului de baschet) dar nu i-as da decat 6/10. Productie Jerry Bruckheimer, actiunea este dramatizata constient (ca in majoritatea filmelor despre sport) iar regizorul incerca sa dea jocului o doza mai mare de dinamism, spectacol & actualitate prin intermediul unui montaj rapid. In realitate echipa lui Don Haskins a castigat fara mari probleme campionatul dovedind contrariul la ceea ce se credea in acea vreme: cei de culoare stiu cu mingea dar nu au capacitatea psihica de a se concentra in conditii de stres. Deoarece vorbim de SUA anilor '60 - '70, rasismul si muzica buna vin ca parte integrata, ca si in "Remember the Titans" (cele doua filme vin pe aceeasi filiera, in pre-productie "Glory Road" purtand numele "Remember the Titans 2: Slam Dunk"). Josh Lucas cred ca s-a descurcat destul de bine (initial Ben Assfleck a fost propus pentru rol) desi nu-l poate ajunge pe Sam Jackson din "Coach Carter" (oricum e un decalaj destul de mare intre cele doua povesti). Surprinzator de imbatranit mi s-a parut Jon Voight in rolul antrenorului rivalilor din finala. . De retinut replica antologica a antrenorului secund pe care o reproduc aproximativ: "Imagine colored players in the national league". Cred ca un Jordan, Johnson, Carter, Bryant sau James au zambit lung in cazul in care au vazut acest film.