Thread: Bancuri
View Single Post
Old 12 Jun 2006, 12:18   #394
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Supastar:
Originally Posted by Coshava:
Banuiesc ca totusi e vorba de un ceh sau slovac.
Eu asa il stiam...Merge si cu aia, dar si cu polonezi... 10 secunde de cautat pe wikipedia info despre polonia si am dat de numele asta: RybczyƱski ... si sigur mai sunt...

Posibil - dar din cite am citit undeva limba ceha/slovaca e singura ( cel putin din Europa ) in care exista o propozitii intregi care ... nu are deloc vocale : Pune degetul in git, desi nu ma pune sa ti-o traduc de ex. ( mi-a tradus-o o ruda mie ... ).

Quote:
Originally Posted by Coshava:
Apropo de asta era si povestea aia amuzanta cum a luat-o in freza Coca-Cola la una din promotiile lor dupa ce s-au "implantat" in Cehia. Banuiesc ca se cunoaste, deoarece e veche ... imediat in 1990.
oh, please, do tell! eu nu stiu si probabil nu sunt chiar singurul! :happy:

E mai lunga povestea, dar sa incerc sa o scurtez un pic :
--------------------------------------------------------------
Ideea e ca au lansat si in Cehia promotia aia cu literele din alfabet sub capac, din care daca-ti formai numele din buletin cistigai un premiu destul de consistent ( nu mai retin acuma cit si cum - dar parca era ~50.000 de marci, ceea ce in '90-'91 era o mica avere ). Si la promotia aia au facut smecheria tipica - adica au lansat pe piata consoanele si o vocala ( Y-ul parca ), urmind ca ulterior, pe masura ce vindeau baietii sa-si acopere fondul de premiere si sa mai lanseze si cite unul doua capace cu alte vocale - astfel ca in intervalul de 6 luni cit dura promotia sa aiba si ei sa dea acolo ... 3-4 premii in total.

Teapa a fost ca dupa 3 saptamini promotia a fost oprita din motive ... tehnice ( oficial ), de fapt cauza reala fiind ca aparusera deja >10 indivizi care solicitasera premiul. :lol: Responsabilul de marketing de la Coca Cola a fost imediat zburat din functie, impreuna cu cam toata echipa sa. :sick:
--------------------------------------------------------------
Acuma mai multe detalii nu-mi amintesc, cum am "cumparat" povestea asa o "vind" - desi tinind cont ca mi-a spus-o cineva care lucreaza la Coca Cola ... mi se pare foarte probabil sa fie adevarata.
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif