Originally Posted by Supastar:
Originally Posted by Coshava:
Banuiesc ca totusi e vorba de un ceh sau slovac. 
|
Eu asa il stiam...Merge si cu aia, dar si cu polonezi... 10 secunde de cautat pe wikipedia info despre polonia si am dat de numele asta: RybczyƱski ... si sigur mai sunt...
|
Posibil - dar din cite am citit undeva limba ceha/slovaca e singura ( cel putin din Europa ) in care exista o propozitii intregi care ... nu are deloc vocale : Pune degetul in git, desi nu ma pune sa ti-o traduc de ex. ( mi-a tradus-o o ruda mie ...

).
Quote:
Originally Posted by Coshava:
Apropo de asta era si povestea aia amuzanta cum a luat-o in freza Coca-Cola la una din promotiile lor dupa ce s-au "implantat" in Cehia.  Banuiesc ca se cunoaste, deoarece e veche ... imediat in 1990.
|
oh, please, do tell! eu nu stiu si probabil nu sunt chiar singurul! :happy:
|
E mai lunga povestea, dar sa incerc sa o scurtez un pic :
--------------------------------------------------------------
Ideea e ca au lansat si in Cehia promotia aia cu literele din alfabet sub capac, din care daca-ti formai numele din buletin cistigai un premiu destul de consistent ( nu mai retin acuma cit si cum - dar parca era ~50.000 de marci, ceea ce in '90-'91 era o mica avere ). Si la promotia aia au facut smecheria tipica - adica au lansat pe piata consoanele si o vocala ( Y-ul parca ), urmind ca ulterior, pe masura ce vindeau baietii sa-si acopere fondul de premiere si sa mai lanseze si cite unul doua capace cu alte vocale - astfel ca in intervalul de 6 luni cit dura promotia sa aiba si ei sa dea acolo ... 3-4 premii in total.
Teapa a fost ca dupa 3 saptamini promotia a fost oprita din motive ... tehnice ( oficial ), de fapt cauza reala fiind ca aparusera deja >10 indivizi care solicitasera premiul. :lol: Responsabilul de marketing de la Coca Cola a fost imediat zburat din functie, impreuna cu cam toata echipa sa. :sick:
--------------------------------------------------------------
Acuma mai multe detalii nu-mi amintesc, cum am "cumparat" povestea asa o "vind" - desi tinind cont ca mi-a spus-o cineva care lucreaza la Coca Cola ... mi se pare foarte probabil sa fie adevarata.