23. Scurtmetraje romanesti 2
in afara lui Cristian Nemescu nu am retinut nici un nume.. adica le-am retinut momentan, dar cum nu le-am notat... acum.. imi cer scuze ca-i neindreptatesc pe oamenii care le-au muncit. Firca si La Nic erau filmele a doua domnisoare iar Love close up al unui domn care a si fost in sala, de altfel...
Frica Domnului G
de ce ii este frica domnului G? hmmm... domnul G alfa la cursul de existenta sociala (ca tot apar termeni existentialisti prin film! :lol

ca norma dupa care e judecat omul si inteprinderile lui in lume este... PROFITUL. buuun. astel ca cel pe care trebuie sa-l acceptam ca 'domnul G' (nu cred ca ar elegatura cu un anumit punct) intra intr-o acuta depresie in timp ce stampila la greu docomente (probabil isi da seama ca ar trebui citite.. ceeea ce pare imposibil la cantitatea de aplicari pe care o vedem) si sfarseste de-a dreptul schizofrenic.. vazandu duplicatii ale sale prin tot biroul. asta nu inainte de a rupe ziarele ce acopereau oglinda, pe care ziare putea fi citit mare mare mare cuvantul
angst... nu va grabiti sa fugiti prin textele lui Heidegger sau... Sartre, ca nu merita!
(angst, intr-o definitie scurta, reprezinta teama, lipsa de speranta, nefericirea - la extrem - ce te cuprinde atunci cand cauti sa patrunzi nonexistenta ulterioara mortii).
La Nic
Ce frumusica e Irina Dinescu.
Adrian Pintea e un pictor. e anuntat ca o fosta iubita, mama Irinei in film, a decedat. chiar Irina ii spune. asta-i ideea filmului, nu e prezentata chiar asa fara nici o surpriza.
e un scurtmetraj bunicel.
Love Close-Up
probabil e un film de sfarsit de an I sau II. cu Andi Vasluianu (care are o igura interesanta) si Ana Ularu - care e mai frumoasa pe ecran decat in realitate (ceea ce nu se petrece intotdeauna!).
el vrea sa se sinucida, e pe bloc, ea e rusoiaca in vacanta p-aci si-l salveaza. nimic deosebit, dar asta nu e neaparat rau.
Marilena de la P7
eh, aci cu totul altfel se pune problema!
e un scurt-spre-mediumetraj (40 si ceva de minute, am impresia). ma leg de cateva aspecte:
de ce (hai ca il responsabilizez!) trebuie sa apeleze regizorul la solutii de montaj care nu is acoperite si nici necesare in poveste (patru imagini pe acelasi ecran, de exemplu)? !
visul adolescentului cu nava spatiala in forma de sani :lol: - hmmmm. nu realizez exact ce voia sa sugereze (ca poate daca ar fi extraterestru marilena l-ar iubi pe adolescent.. daca ea ar avea nava spatiala nu ar mai trebui sa aiba el masina :?)
finalul... hmmm...
ok, fiecare viseaza ca intr-o zi fatfrumos va veni si o va salva, o va scaote din acea hazna nenorocita... insa el nu e chiar fatfrumos.. si nici ea nu e ileana cosanzeana (si in bucuresti/rahova nu se pot face Pretty Woman-uri) astfel ca gestul ei capital... ok, in naratiune era socul care sfarsea cumsecuvine povestea, astfel ca nu e neintemeiat. dar in discutiile ulterioare nu stiu daca gestul rezista (il face in prezenta lui.. nu in fata lui, ci in baie, el fiind in camera).. asa ca lui i se adreseaza, pe el il iubeste ea, in el spera, el are prietena, in ea doar ''se descarca''... so...