Thread: FILME TIFF2006
View Single Post
Old 06 Jun 2006, 11:25   #35
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
7. Hard Candy. cea mai mare þeapã a festivalui. ºi nu pentru cã sunt bãrbat ºi m-ar deranja ideea din film, ci pentru cã e pur ºi simplu prost (prost jucat, prost montat, plictisitor). mãcar dacã arãta toatã operaþiunea pe viu sau sã simuleze cumva cît de cît. dar aºa, impact zero. 2/10

8. 13-Tzameti. Merge. Exploatatã la maxim ideea din The Deer Hunter. pãcat cã e alb-negru ceea ce face ca ºocul sã nu fie atît de mare, dacã nu vezi sîngele. 6,5/10

9. Obaba. pierdere de vreme. lung de nu se mai termina 3/10

10. Douches froides. pur ºi simplu bun. actorul principal nu mi s-a pãrut prea simpatic dar se potriveºte rolului. 7/10

11. Sheitan. foarte haios ºi relaxant. superbã comedie. 7,2/10

12. 20 centimetros. foarte reuºite momentele muzicale ºi mai ales cele coregrafice. dar prea puþinã forþã are regizorul. mi s-a pãrut aºa cam lipsit de avînt. dar un film sensibil. dacã era mai scurt cu vreo 30 de minute era perfect. 7/10

13. Container. wow! Moodysson nu dezamãgeºte nici acum, deºi mã aºteptam sã o dea în barã la un moment dat, ca mulþi alþi regizori dupã ce fac 3-4 filme extraordinare. Dar continuã sã ne surprindã. Dupã A Hole in My Heart mã aºteptam sã facã ceva ºi mai extrem: un tabu, cu violenþã, cu scîrbã. nu cã mi-ar fi displãcut. dar reuºeºte un film 100% poetic. un text permanent în voice-over parcã desprins din paginile unui jurnal recuperat dintr-un foc din care s-a pãstrat numai fragmente din pagini, completat parcã cu alte fragmente pagini de jurnale anonime. absolut sublim. trebuie sã-l revãd pentru a fi atent ºi la imagini. impresionant cã lipseºte muzica cu desãvîrºire. doar la sfîrºit apare într-un crescendo un sunet de fundal. un soi de neo-dadaism.
8/10

14. Recviem. un film nemþesc, rece ºi serios. dar care nu m-a convins deloc cu exorcizarea aia. boring sfuff 4,5/10