Thread: FILME TIFF2006
View Single Post
Old 05 Jun 2006, 14:11   #24
77ravens
Senior

77ravens

Mi a placut mult 13-TZAMETI.Filmul incepe banal,stupid,cu muzica dramatica cand el repara un acoperis.Mai nimic nu anunta intamplarile ce urmeaza.Au fost super prim planurle din final,cu cei doi care se privesc cu ura(mai ales planul in care fratele mortului se uita la erou,si din acesta se vede doar umbra).Povestea e si ea interesnta:un tanar lucreaza la o casa,a carui proprietar moare.Gasesta o scrisoare adresata mortului,si urmareste instructiunile.Ele il indruma inspre un "joc" periculos.

Svankmajer ofera o demonstratie de dementa in LUNATEC,si i iese,pana si filmul e demential.O frumoasa satira la adresa lui D-zeu,combinata cu o "feerie" plina de grotesc,amandoua intr o minte bolnava.Mi a placut inceputul demn de Hitchcock,si scenele in care veneau tipii aia cu camasa de forta,cu o tensiune(amuzanta) a la Lynch.

Iar filmul EU,TU,SI TOTI PE CARE II STIM,desi cade prea des in ridicol,e totusi plin de sensibilitate,si mult umor.Din pacate,vrea sa arate prea mult din starile oamenilor legate de dragoste,si "incarca" filmul pana peste poate.