View Single Post
Old 01 Jun 2006, 16:06   #368
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by Supastar:

Domnule Teodor Baconsky,
(...)
Rãspunsul lui T. Baconsky
(...)
Domnule Miticã Ionescu,
Vã mulþumesc pentru confesiunea agnosticã, deºi tonul ei exasperat m-a cam întristat. Se cheamã cã aveþi totuºi o credinþã: aceea cã orice credinþã e absurdã. Nu reuºiþi sã vedeþi nimic bun în cele douã milenii de creºtinism pe care, sînt convins, le-aþi examinat cu bunãvoinþã ºi competenþã. Kieslowski, un maestru redus la condiþia de "bigot cu aere de artist", nu v-a ajutat sã rezolvaþi, convenabil, "suferinþa dreptului". Nici creºtinismul autohton nu vã spune mare lucru, mai ales cã îl reduceþi la patologiile sale curente. Ce argumente v-aº mai putea furniza fãrã sã generez suspiciunea cã vã manipulez? Poate cã e mai bine sã rãmîneþi strãin de majoritatea care, prin ipocritul ei delir mistic, vã produce atîta dezgust. Socotesc, în concluzie, cã nu greºiþi. Sînteþi pe linia lui Tertulian din Cartagina (credo quia ineptum est). Cu speranþa cã nu v-aþi supãrat definitiv,

Teodor BACONSKY

Tipul ala cred k e un gen de om care nu-mi place. (probabil din (multe) motive evidente). cica: "Dacã credeþi cã greºesc, vã rog corectaþi-mã."..... hmmm..... nu gasesc o singura afirmatie (cat de cat relevanta) cu care sa fiu de acord....
Mi-a placut mult reactia lui Baconsky care tot oscileaza intre "baga-te-as-n-ma-ta" (intellectual lounge style), "tre sa fiu diplomat cu el" si "sa nu ma lungesc cu scrisu"!

nu-mi place teologul-diplomat Teodor Bakonsky...
chiar ma irita...
uite ce gasesc intr-o carte de Dorin Tudoran ("Absurdistan. O tragedie cu iesire la mare" - Polirom 2006, pag.201): ..."Sa spunem ca nu prea conteaza prea mult daca primul scriitor roman disident nu a fost regretatul A. E. Bakonsky, cum crede dl Breban, ci Radu Cosasu, care invoca "adevarul integral". Socheaza, insa, faptul ca, atunci cand prietenul dlui Breban, domnul Plesita, fost ministru adjunct al Securitatii, afirma ca "A. E. Bakonsky lucra organizat cu noi, dar sa nu scrii treaba asta", istoricul disidentei romanesti , Nicolae Breban, tace ca mormantul".

un detaliu din istoria complicata and incarcata parinti-copii a Romaniei... pioase.