View Single Post
Old 01 Jun 2006, 08:53   #353
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
Originally Posted by Alex Leo Serban:
asta e asa o sofistica, de te doare capu! pai, daca mai joaca SI zaruri - dupa k ce k nu e-n stare (sau nu vrea) sa aiba grija de oameni ('dupa kipu & asemanarea lui', right?) -, ce p*** mea sa mai 'crezi' in el?? it makes no sense - no sense at all. e k si cum ti-ai pune all yr trust - & faith - intr-un cazino!
kestia care ma induioseaza e k, oricum ai da-o, cei care cred vor crede no matter what, gasindu-si - de fiecare data - justificari pt credinta lor.
iar justificarile pot lua, uneori, forme cit se poate de 'rezonabile'; adik, irationalul este 'rationalizat' (metoda pascal), la limita extrema ajungind sa sustii si k matematica e kestie dumnezeiasca... cum ar veni: ori pe partea de inimioara, ori pe aia cerebeloasa, musai sa-l cauti pe doamne-doamne, k el e-n toate, nu?

eu cred (!) k all this is make-believe & wishful thinking. k toate kestiile astea nu exprima decit supremul orgoliu omenesc, convins k, 1. dzeu exista, noi fiind dovada existentei sale, si 2, e cu okii pe noi...

daca hazardul exista, oare existenta noastra nu poate fi rezultatul (tot) al unui hazard? doar k ne credem prea cu motz, asa k nu putem accepta faptul k sintem un rateu al naturii - asa k il inventam pe doamne-doamne. care, cica, 'joaca zaruri'?!
well, thnx, but no thnx!

Eu cred ca, daca nu l-ati intuit inca pe Dumnezeu, ati imbatranit degeaba.