Originally Posted by Alex Leo Serban:
dupa k ce k nu e-n stare (sau nu vrea) sa aiba grija de oameni ('dupa kipu & asemanarea lui', right?) -, ce p*** mea sa mai 'crezi' in el??
|
Pentru secolul XX s-a vehiculat ideea de "Deus Absconditus" sau divinitatea care si-a intors fata de la noi, pentru ca omul in rautatea lui (2 razboaie mondiale) si-a intors primul fata de la Dumnezeu, sau mai bine zis din proprie initiativa a renuntat la Harul Divin (cred ca asta se presupune a fi metoda de comunicare cu Dumnezeu). Cat despre partea cu mortile aparent crude & inutile ma gandesc doar la Cartea lui Iov: "Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat, fie numele Domnului binecuvantat". Explicatie mult prea cinica, chiar si pentru sec XXI. La intrebarea dvs. eu unul cred ca majoritatea oamenilor simpli chiar simt nevoia unui Dumnezeu, chiar si numai sub forma de autosugestie. Apoi, ar mai fi problema ca daca acceptam existenta lui Dumnezeu, trebuie neaparat sa acceptam si existenta contrariului. Adica (aici exagerez putin), intorcandu-ne la primul episod din "Dekalog", daca moartea copilului nu a fost o eroare stiintifica de ce nu ar fi opera Diavolului in incercarea de a-si discredita adversarul.