O zi buna si bine v-am gasit pe toti.
Originally Posted by M0n0:
2 milioane de copii nedoriti, 10.000 de femei cu avorturi
|
Hmmm ... oare chiar toti copii nascuti in perioada aceea ( chiar si in familiile cu copii unici sau cu doi frati/surori ) ?
Ma indoiesc - si de-asta mi se pare cam jignitor titlul. :?
O.K. - decretul a avut consecinte criminale ( probabil ca daca Partidul ar fi simtit ca are un oponent in societate in Biserica ar fi lasat avorturile la liber ca in Ungaria sau Polonia numai asa ... sa ii faca in ciuda ) , documentarul este relativ interesant si cu secvente care ramin intiparite pe retina ( nu sunt "de profesie" si-mi exprim o parere mai degraba de simplu spectator ) dar ... dupa parerea mea, strict ca si teza pe care o propune nu ca valoare artistica, mi se pare ca prezinta unele stereotipuri care nu sunt neaparat adevarate. De ex. si astazi, cind natalitatea e per ansamblu in scadere, strazile marilor orase din Romania sunt pline de aurolaci si cersetori, ca estimare pur personala numarul copiilor abandonati e cel putin egal cu cel de "dinainte" - asa ca legatura dintre decretul cu pricina/ nu mai stiu eu ce tendinte de eugenie si starea ( dezastruoasa ) a sistemelor de protectie a copiilor ( abandonati sau nu neaparat ) ... nu mi se pare deloc clara ...
Parerea mea - nu dati cu parul ( si scuze daca am fost pe linga subiect ).