View Single Post
Old 19 May 2006, 20:18   #15
notorious
NBK

notorious

parodia (sunt de acord cu pitbull) este unul dintre cele mai dificile genuri, exact pe motiv ca provocarea suprema ramane sa nu aluneci spre vulgaritate. de aceea cele mai bune parodii mi se par cele ale lui david zucker ('naked gun' si, mai ales, airplane!), jim abrahams ('hot shots') si mel brooks ('young frankenstein'). gagurile oferite de ele le-as numi mai degraba 'desucheate' decat 'vulgare'. provocarea rasului vulgar e usoara, dar sus-mentionatele nu sunt interesate direct de asta. din pacate, toti trei au ajuns sa se 'conformeze' si ei noului curent de parodii: zucker cu ultimele doua 'scary movies' (pe al patrulea nu l-am vazut), abrahams cu 'mafia!' (cea mai subtila poanta din film e de fapt titlu: 'jane austen's mafia!' :lol, brooks cu... ce-a mai facut in ultima vreme ??

parodiile se impart in doua categorii dupa parerea mea:

-cele care ataca explicit un film (primul 'hot shots' ataca 'top gun', al doilea seria 'rambo' etc etc etc) si cele care cad cel mai frecvent in vulgaritate
-cele care ataca un curent de filme si nu sunt niste parodii 'explicite' deoarece nu parodiaza 'direct' un film anume (vezi 'airplane' - desi face aluzii la 'airport', 'aiport '77' si 'airport 1975'; si, mai ales, seria 'austin powers')