View Single Post
Old 14 May 2006, 10:40   #4565
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by 77ravens:
Ultimul film vazut de mine e "Moarte la Venetia",de Visconti.Masterpiece.Dirk Bogarde face un rol exceptional,pastrand personajului aceeasi stare de anxietate prevestitoare de rau de la un capat la celalalt.Filmul are multe momente interesante,cum este moartea barbatului din gara,brusca,violenta,sau momentul in care muzicienii canta in restaurant,unul dintre ei fiind cea mai respingatoare fiinta posibila,moartea adica.Scena mea preferata a fost cea in care pianistul merge la barbier:regizorul foloseste prim-planuri ce se concentreaza pe un singur detaliu semnificativ al chipului,ascunzand restul,si lasandu ne pe noi sa intuim oroarea.Si ce atmosfera pentru un oras de carnaval!

hmm... ce sa zic... nu sint un fan al acestui film (to say the least!) mi se pare overrated, umflat din toate pdv: totul bombastic :hmm: cred k printul di modrone are filme mult mai bune k asta - vezi 'senso', vezi 'rocco e i suoi fratelli', vezi 'inocentul'... kiar si 'vaghe stelle del'orsa' (care nu e considerat un film mare) mi s-a parut mai reusit! in fine, don't want to argue (culmea e k exact scena din restaurant mi s-a parut ingrozitoare - plus k nu se mai termina!! ).

dar leg. de ac. film - m-am stricat de ris cum era prezentat intr-un program tv: cica ar fi 'ecranizarea celebrului roman (care e nuvela btw) al lui th. mann' si 'deruleaza ( :lol: ) drama compozitorului avangardist (!) gustav aschenbach (sic), care se retrage la venetia pt a-si gasi linistea', iar aici se indragosteste - fireste - de tadzio, (ATENTIE!) 'venit in vacanta la bunici !!! :w00t:
nu e genial?
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif