View Single Post
Old 08 May 2006, 15:55   #29
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Before Sunrise. interesant cum se schimbã convingerile religioase între 23 ºi 32 de ani. aici ea crede în reîncarnare iar în Before Sunset au aceeaºi discuþie ºi nu mai crede...

Kebab Connection. revãzut la cinema dupã numai 5 zile de la prima vizionare. la fel de genial. am rîs cu aceeaºi poftã. Nora Tschirner :love: :love: :love: poveste superbã, soundtrack super, ce sã mai adaug... un deliciu sã-l tot revezi. aa, secvenþa cu cãruciorul cãzînd pe scãri e un omagiu/parodie la battleship potemkin. mai parodiazã Matrix, Kill Bill. foarte miºto ºi spoturile din film. montaj: foarte dinamic (evident, nu tot filmul, ci în momentele esenþiale, în special cînd povesteºte el producãtorului despre filmul kung-fu pe care vrea sã-l realizeze), split screen prin travling cînd la stînga cînd la dreapta cu flash back (foarte foarte necesar pentru a se observa reacþiile ei pe chip ºi ale lui cînd povesteºte), elipsã prin tãieturã în cadru (care de obicei pare aiurea. aici e foarte potrivit), dispariþia completã a sunetului (ambianþei de restaurant) în momentul în care ea spune foarte uºor 'ººt' cu trecerea instantanee la plan general cu cei doi din afara restaurantului dupã care auzi vocile lor, dar fãrã ambianþã. nu se poate sã nu-þi rãmînã în minte aºa ceva! uff. m-am lungit deºi nu voiam. Titzi wartet, Titzi wartet...

Drifting Clouds (Kaurismaki). e interesant cã m-am uitat la el neºtiind cã îl mai vãzusem chiar în august anul trecut. l-am gãsit pe un hard cu denumirea în suedezã care nu-mi spunea nimic. faptul cã vreo cîteva secvenþe îmi dãdeau senzaþia de deja vu m-au fãcut sã caut în listã. am rãmas ºocat cã în urmã cu numai 9 luni îi dãdusem nota 5 iar acum mi-a plãcut foarte mult ºi i-am dat 7,5. e un film de atmosferã pentru vizionarea cãruia depinde foarte mult starea în care te afli. sã fi fost foarte adormit atunci cã i-am dat 5 (deºi îl vãzusem integral fiindcã chiar secvenþa de final mi-am amintit-o bine), altfel nu-mi explic.