da. foarte frumos. apreciez intentia & argumentele (unele, f solide & de bun simt), thnx si pt toate gindurile bune, dar...
cred k intre mine si credinta (
oricare ar fi ea) exista o incompatibilitate temperamentala

toata evlavia asta (ortodoxa, in speta), tot 'tolstoismul' asta, cu 'sa iubim saracii' (nebunu de tolstoi si-a dat mosia saracilor!!), narodnicismul samd / adica, ortodoxia in varianta extrema, pravoslavnica / ma exaspereaza, ma irita, nu-mi place domnule!
e o alergie, cumva, 'estetica', sort of; adica, pe rushi, ii prefer in varianta pushkin, gogol, lermontov, goncearov, cehov & nabokov (& diaghilev 8) ) - nu in aceea dostoievski... (e precum muzica lor: fac bube la ea!)
mie-mi place viata
asta, am reusit sa ajung la un ekilibru - placut - in care sa ma simt bine; sint
confortabil instalat in ea si - paradoxal -a ma convinge, acum, k 'mai exista ceva' nu m-ar linisti, ci mi-ar distruge ac. confort. ah, daca e sa fie
ceva dupa - ok; i look forward to it. but let's not rush up things. ce am aici, deocamdata, imi este suficient. cu limite cu tot! iar proiectia lui 'ce-ar fi daca...?' e ok k exercitiu logic.
hence, my problem cu 'too much luv'. cred k omenirea este (a devenit) mult prea condusa de afecte (love/hate), iar ratiunea, logica, ironia daca vreti - sau constatarea flegmatica - sint din ce in ce mai rare... incerc, de unul singur, sa 'restabilesc' ekilibrul; am evacuat iubirea - care e un balast -, adica am pastrat-o strict pt 'emotia estetica'; uri 'fundamentale' nu am, asa k vegetez temperat-continental, k o planta de sera, in microclimatul meu securizat... 8) 'iesirile' mele sint strict controlate - enervari 'de laborator' (vezi si ac. forum!)... si cred k the world would be a better place if more people did just that: este tema cartii mele, 'dietetica lui robinson'. propun un model mutant. dar fara fanatism, pt k nu ma adresez masselor! un fel de elitism/individualism/hedonism de interior, bazat pe
cocooning & rasfatz, cu emotii mici & placeri mari.
the bottomline: in arta, nu-mi place (deloc) 'caldutzul'; in viata (in a mea, in orice caz!), i welcome it