Originally Posted by Terror_IST:
Imi permit si eu sa fac o mica precizare: "Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan", 4,8-16. Poate ca acesta este contrafortul ratiunii.
|
Pentru cine n-o are la îndemânä:
8. Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru cä Dumnezeu este dragoste.
9. Dragostea lui Dumnezeu fatä de noi s-a arätat prin faptul cä Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Säu Fiu, ca noi sä träim prin El.
10. Si dragostea stä nu în faptul cä noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Säu ca jertfa de ispäsire pentru päcatele noastre.
11. Preaiubitilor, dacä astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sä ne iubim si noi unii pe altii.
12. Nimeni n-a väzut vreodata pe Dumnezeu; dacä ne iubim unii pe altii, Dumnezeu rämâne în noi, si dragostea Lui a ajuns desävârsita în noi.
13. Cunoastem ca rämânem în El si cä El ramâne în noi, prin faptul cä ne-a dat din Duhul Säu.
14. Si noi am väzut si märturisim cä Tatäl a trimis pe Fiul ca sä fie Mântuitorul lumii.
15. Cine va märturisi cä Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rämâne în el, si el în Dumnezeu.
16. Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fatä de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine rämâne în dragoste, rämâne în Dumnezeu, si Dumnezeu rämâne în el.