View Single Post
Old 01 May 2006, 09:53   #60
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Alex Leo Serban:
3. mda... probl. cu oceanele stii care e? k risti sa te ineci, fara a mai ajunge la vreun mal! e - cum se spune - 'un ocean de cunoastere', dar ma-ndoiesc k il poti cuprinde...
Corect! Vorba aia: "Nu cerceta aceste legi / Cäci esti nebun de le-ntelegi." (Am mai citat-o recent, la "False adeväruri".) Nici nu mä gândesc sä-l pot cuprinde. Dacä reusesc sä intru pân-la glezne, tot e ceva. Hai, pân-la genunchi. Sau - ca Bulä: "Foaie verde barabulä / Stau în apä pân-la brâu." (Urmarea se cunoaste... )

eu nu exclud (cum facea lavoisier) 'ipoteza dzeu' - asta ar fi semn de ignoranta; spun doar: poate k e acolo, poate k nu... si poate k nu intelegem, de fapt, cum functioneaza ac. dumnezeire. (deus incognitus, cum ar veni 8) )
Tot respectul pentru agnosticism, desi, personal, îl consider o (onestä) recunoastere a unor limite (la fel de onest) autoimpuse.

si atunci, why not settle for the here & now? daca nu esti animat de sentimente evlavioase, ac. ipoteza - necunoscuta X din ecuatie - mai mult te incurca...
Am oarece sentimente evlavioase, dar foarte moderate... Doamne-Doamne si cu mine ne facem unu' altuia niste bancuri, de sä nu-ti vinä sä crezi. Ca-n aia cu: "Iartä-mi Doamne micile glume pe care le fac zilnic pe seama Ta, si voi ierta si eu marea glumä pe care-ai fäcut-o pe seama mea." Fapt e cä... uite cä desi evlavia mea e asa cum e, ipoteza X nu mä încurcä - da' deloc! Ba dimpotrivä: îmi pune o ordine - da' stii cum? - si-n gândire, si-n simtire, si-n viatä... pânä si-n pachetele de tigäri si plicurile cu ceai!
Pe scurt: I DO settle for the here & now - and it feels great! Da' ridic capul, mä uit, si-mi zic: "Stai, nene, cä mai e ceva.... and it looks great!"
k si kestia cu 'viata de apoi'; eu am o vorba: cei care nu cred (k mine) s-ar putea sa aiba surpriza (placuta) de a afla k exista; cei care cred - ar putea sa aiba surpriza (neplacuta!) k nu e nimic. e precum kestia cu jumatatea paharului
De ce nu si asa?
Cei care nu cred, s-ar putea sä aibä surpriza (foarte nepläcutä) de a afla cä existä; cei care cred, vor avea FIE o surprizä (pläcutä), fie... nici un fel de surprizä!
(Am spus asta doar ca pe o îmbârligare logicä. Nu mi-o asum. Am convingerea cä existä, din motive... mai greu de detaliat aici.)
credintele se desavirsesc doar in excesele lor (vezi - la un nivel personal - misticii!).
Koestler - "The Yogy and the Commissioner", ceva...? Eventual si "The Roots of Coincidence"?
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif