View Single Post
Old 28 Apr 2006, 01:14   #14
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Leonard:
tocmai am avut o discuþie cineva ºi mi-am adus aminte cã e des rãspîndit basmul ãsta: cã visurile dureazã 'cîteva fracþiuni de secundã', cã aºa au constatat 'experþii'. Nu e, frate! am verificat de mai multe ori. m-am trezit la un moment dat, m-am uitat la ceas dar nu eram complet în starea de trezie, visul continua, m-am culcat la loc, m-am trezit dupã încã 2 ore (de exemplu) iar visul era acelaºi ºi acþiunea lui nu înaintase prea mult. mi s-a întîmplat foarte rar rar sã dorm 10 minute ºi sã mi se parã cã am visat ceva de mai multe ore. dar în general visez cam în timp real. cred cã depinde de fiecare persoanã ºi chiar la aceeaºi persoanã de diferiþi factori. nu se poate da o regulã generalã. timpul se poate contracta sau dilata în vis faþã de timpul real (ca ºi în filme, cã tot e forum de filme). dar faza cu regulã generalã - fracþiune de secundã - e total exageratã.

sau e vorba de mai multe reprize fiecare de o fractiune de secunda, nu? un vis poate reveni/continua deoarece subconstientul "nu uita" usor