View Single Post
Old 25 Apr 2006, 19:26   #120
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by celine:
Multumesc pentru corectare. Dar in afara de asta, cum e?
Stai cä-ti spun imediat cum e. Mai întâi, avem treabä.
Mult stimati domni, de ce vä învârtiti precum co.iu-n cäldare? Fata a märturisit cu mâna pre cordu-i cä la PRESTANTA se referea, da' i-au scäpat degetutele pe taste aläturea, si-a iesit "prestatie".
Ce relevantä are aici chestia cu "prestatie în folosul obstei", cu gratuit sau plätit? Mai important e cä termenul ästa a ajuns sä fie folosit d-a-mboulea în ultima vreme - cä-i vorba de actori, cä-i vorba de fotbalisti, cä-i vorba de chelia lui C.T.P. la Tucä Show. Nu mai au oamenii "interpretäri", "performante", "prezentäri", "prezente", "manifestäri", "daturi din gurä", etc., etc. - toti au "prestatii", cä sunä elevat, mä-ntelegi!
Bref, Celine vru sä spunä cäci cei monstri sacri au ajutat filmul si prin statutul lor de mari actori, si prin cum au jucat.
Si-n rest, ce mai vru sä spunä Celine? (Cä tot ne-a întrebat "în afarä de asta, cum e?")
Päi, în general e bine, curge frumos, ai receptionat corect filmul. Dacä-ti foloseste la ceva, câteva observatii:
- cam neglijentä si confuzä exprimarea, la început (pe urmä, îsi mai inträ-n matcä);
- majoritatea remarcelor tale sunt valabile, dar nu aduc nimic nou; se observä usor în film, si le-am întâlnit în mai toate cronicile si comentariile pe marginea lui;
- cautä sä-ti formezi un aparat critic mai profesionist, capabil sä deceleze subtilitäti ale facerii filmului si produsului finit, astfel încât contributiile tale sä fie cât mai originale (dar nu "cu orice pret").
Baftä!

* * *

Azi am avut o sedintä cu Tudor Chirilä, apropo de lansarea noului album Vama Veche (comunicate de presä cu duiumu', actualizäri de website, mamä-Doamne! Ne sar capacele, nu alta!), si dupä ce le-am pus pe toate la cale, ne-am mai conversat o târä si despre film. Mi-a confirmat toate opiniile despre cum a iesit rolul lui (vezi mai sus, în cronica mea) - inclusiv presupunerea cä secventele complexe nu s-au repetat îndeajuns, unitar (în special aia de la Pietrosita - firesc, din päcate; filmat în deplasare, crizä de timp... vechile boli ale filmului românesc, cäruia nu-i inträ-n cap, si pace, cä "scuzele nu se filmeazä"). In schimb, secventa de la masä a avut o zi întreagä numai de repetitii. Insuficient, dupä pärerea mea. Tudor mai considerä si cä montajul i-a cam afectat unitatea.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif