Sigur, poti sa practici si un deconstructivism infantil, ale carui baze sint vocabula "nu" si aprecierea profund subiectiva "imi place", dar asta nu inseamna ca respectiva atitudine are vreun efect. Asupra mea, cel putin, ar avea ecoul flatusului scapat de sub control intr-o celula capitonata.
Nu despre asta este vorba, oricum, ci despre faptul ca, intr-un sistem de referinte, prefer racordarea la intelectul clinic-cinic al lui marx si nu la nihilismul de doi bani al lui BeNnY. Cum dracu' sa compari mintea unui medic chirurg cu cea a unui elev la liceu?
Acum sa nu fiu gresit inteles: nu il apar pe marx, nu imi este prieten, nu ii impartasesc opiniile si, overall, imi este indiferent. Ca te-a batut el cu degetul peste obraz la modul "alo, domnu' ALS, domnu' AlS, ia uitati ce face Ambra" nu e decit un dribling scurt, de comutare a punctului de fuga. Pe de alta parte, nu cred ca am afirmat vreodata ca am fi buni prieteni: nici eu cu tine, nici eu cu marx. Din partea mea puteti sa va futeti si in cur, nu numai in gura. O simpatie de forum nu se califica drept prietenie, prietenii mei din real life - f putini dar f valorosi - stiu asta.
|