Originally Posted by Alex Leo Serban:
filmul nu 'cade' in mediocritate, ci urca spre ea! tu pe ce lume traiesti?! mediocritatea (cinema-ului rom. autohton, sau cum vrei sa-i zici) e smth rom. filmmakers should strive for... e un ideal ink neatins: what they come up with is, most of the time, pure shit! filme proasteproasteproaste :sick:
|
Abia acum inteleg ce vrei sa spui, wow, I'm slow. Ok. Fie cum zici tu, urca spre mediocritate. Si pentru ca cinema-ul romanesc trebuie sa se imbunatateasca cu pasi mici, mi se pare absolut ok si firesc ca Tudor Giurgiu sa fie incurajat, pentru ca, da, e unul dintre
foarte putinii regizori de pe piata romaneasca care are potentialul de a face ceva bun. Dar, din nou, asta e doar un pas inainte pentru cinema-ul romanesc, nicidecum un film bun sau foarte bun cum nu mi-a venit sa cred ca a fost numit prin diverse cronici. Si nu am vazut pe nicaieri vreo precizare gen "in contextul cinema-ului romanesc" - ma refer la cronicile favorabile si foarte favorabile. Pai hai sa nu dam Cezarului ce nu-i al Cezarului.
Originally Posted by Airlight:
Filmmaking-ul e o aspiratie spre excelenta, nu spre compromis. Spre perfectiune, nu spre ezitare. Si sper ca cel mai bine a invatat asta Giurgiu, din proaspata lui experienta. Si imi place sa cred ca regreta ca a irosit atat de usor sansa pe care a avut-o, and there will be a better next time.
|
Asa e. Dar nu ne putem astepta la nici o minune, asa, din senin.