[quote="gionloc"]fara a dori sa dezgrop discutii stinse acum unu sau doi ani,
eu cred ca filmul lui Moore despre Bush si in mai importanta masura (pentru mine, cel putin) despre un razboi tembel, ca toate razboiele in fapt, era necesar macar ca exercitiu de exprimare libera fata de un tip care pana la urma nu e cu nimic mai bun decat documentarul o arata (iar la ce face basescu in ultima vreme, cum isi da si isi terfeleste apoi cuvantul dat... ma intreb cum de nu is cei mai buni prieteni) si fata de o stare politica ce s-a dovedit a fi cam mincinoasa.quote]
1.
nu toate razboaiele sint 'tembele': exista razboaie care sint necesare. acolo unde ratiunea nu invinge (din nshpe motive), trebuie sa invinga arma comandata de ratiune;
2. 'exercitiu de exprimare', hm... probl. este k, astazi, in numele 'exprimarii libere', se spun mai multe nerozii k atunci cind exprimarea nu era atit de 'libera'! asta nu inseamna k tre sa revenim la cenzura sau mai stiu eu ce, ci - doar - sa fim mai atenti
cine spune ce, & de ce...
3. de unde stii k bush 'nu e cu nimic mai bun' decit vezi in filmu lui mmore? din filmu lui mmoore?

la cit de grosolan manipuleaza informatiile, nu m-ar fi mirat k bush sa iasa mai rau k hitler...