View Single Post
Old 14 Apr 2006, 14:37   #80
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Alex Leo Serban:
my answer? filmul nu 'cade' in mediocritate, ci urca spre ea! tu pe ce lume traiesti?! mediocritatea (cinema-ului rom. autohton, sau cum vrei sa-i zici) e smth rom. filmmakers should strive for... e un ideal ink neatins: what they come up with is, most of the time, pure shit! filme proasteproasteproaste :sick: (daca nu credeti, mai asteptati: ieri, la cnc, la premierea lui puiu & popescu jr, am avut parte de un 'preview' de cca 1/2 ora cu cele 10 filme care stau sa apara... JESUS!!

nu mai dau citatul intreg...
als ma binedispune in aceasta discutie si, ca sa-l supar putin, ii amintesc un episod interesant din politica romaneasca.

eu cred ca in activitatea politica, omul care se angajeaza trebuie sa aiba un set de valori si principii pe care trebuie sa le urmeze indiferent de pozitia in care ajunge sa fie, pozitie ca postura politica si pozitie ca moment decizional in care se afla, in functie de acele principii fiind de dorit ca el sa actioneze in fapt. iar principiile sa corespunda demnitatii si verticalitatii umane unanim acceptate de cei care rationeaza in termeni valizi dpdv al logicii traditionale.

Ion Iliescu, intrebat odata (in illo tempore, cum ar spune Eliade) de CTP despre vasalitatea Romaniei fata de SUA - era o emisiune imediat urmatoare pozitiei pozitive, cu semnatura oficiala!!, a tarii noastre fata de dorinta statelor unite ca soldatii lor sa nu raspunda in fata tribunalului penal international - Ion Iliescu a raspuns ca politica inseamna sa creezi valori si principii momentane in functie de situatia in care esti pus!!

cam asta face si domnul als in situatia de fata pe teritoriul filmului. facultatile de judecata (in sens kantian) ale cinematografiei noastre nu sint cele aplicate cinematografiei in genere

altfel, sint de acord ca LB e un pas spre un cinema normal si teama mi-e ca va fi cel mai bun film al anului la ce ne arati in mesajul tau, fara sa fie insa un film bun intr-o ordine a valorilor filmice universale (nu ma puneti acum sa le enunt, definesc, explicitez, pls!).
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif