View Single Post
Old 14 Apr 2006, 07:01   #73
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

mai draga benny,
ce matur gindesti tu (era sa zic: for a kid yr age )...
my answer? filmul nu 'cade' in mediocritate, ci urca spre ea! tu pe ce lume traiesti?! mediocritatea (cinema-ului rom. autohton, sau cum vrei sa-i zici) e smth rom. filmmakers should strive for... e un ideal ink neatins: what they come up with is, most of the time, pure shit! filme proasteproasteproaste :sick: (daca nu credeti, mai asteptati: ieri, la cnc, la premierea lui puiu & popescu jr, am avut parte de un 'preview' de cca 1/2 ora cu cele 10 filme care stau sa apara... JESUS!! era suficient, doar, vazind frinturi din ele, sa te-apuce groaza... nikitush, mureshan, g. saizescu, bashk niste 'tinerei' gen adrian popovici... i'm telling u, se pregateste telenovelizarea filmului rom.! daca pina acum am avut pashunisme & tezisme & suburbanisme, acu ne pashte 'azucena' !!! :sick: singurele care promiteau altceva - k look, k demers, k problematica - erau 'ingerul necesar' (cu un f promitator clip publicitar, bravo gica preda!), 'ryna', 'un acoperis deasupra capului' si, of course, 'cum mi-am petrecut sf. lumii' - care-am inteles k va fi la cannes...)

asa, deci: nu mai strimba nasul la 'mediocritate', k nu ne putem permite!
(incidentally: unlike gorzo, mie nici 'moartea dlui lazarescu' nu mi se pare vreo capodopera, ci doar un film f bun.)

cit dspr 'sin city', pe mine acolo m-a deranjat the flashiness - mai mult decit superficialitatea. plus redundanta tratamentului: iei graphic novel, u come up with paper-thin movie... nu nene, fa k giurgiu: iei subiecte grele, 'tari', & treat them lightly... this is, indeed, elegance.

cit dspr dl airlight:
probabil ati citit pe alt topic; eu, aici, vorbeam strict dspr film & its impact, nu dspr cum a fost facut - things i know nothing about: refuz din principiu sa fiu de fata la facerea oricarui film!
productia & critica trebuie sa fie etansh despartite.
iar idealul este, fireste, sa nici nu cunosti autorii...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif