RIP Bose OVidiu Pastina
...Nici eu nu voi putea vreodata sa concep o lume de azi, un Bucuresti, un spatiu mental sau concret, artistic sau familial, fara BOSE.........
Faptul ca CEL MAI TALENTAT regizor nu numai al generatiei lui, dar spun CU MARE CONVINGERE ca al catorva generatii bune de regizori, de prin 1975 incoace, NU a primit NICIODATA ajutorul CNCului pentru a-si face lung-metrajul, mi se pare CEA MAI MARE INJUSTITIE si FRAUDA flagranta!!!!!
IN schimb s-au dat bani si se dau cu nemiluita pentru scurte, medii si lung metraje, UNUL DUPA ALTUL, la nshpe vulgaritati si sub-specii odioase de filme zise "cu subiect contemporan", "ground breaking", etc, etc....Unor regizorashi care mai au inca ENNNNNNNNORM de citit, invatat, slefuit!!!!! Si mai ales unora care mai au si milioanele de Euros ale lui Papa acasa, deci nu vad de ce trebuie ca banul contribuabilului sa se duca pe 3-4 filme la rnd pentru acesti oameni....Care nu au de spus decat povesti vulgare sau mizeere din cartierashul lor mental de doi bani!!!!!! La care rad doar ei si cei de-o teapa cu ei!!!!!
Inca o data, am greata in trup!
BOSE ESTE cel mai NOBIL artist si OM pe care l-am cunoscut vreodata, cel mai generos, fie si in ironiile lui, CONSTRUCTIVE, niciodata des-. !!!!!!!!!!!!
NIMENI din ce a ramas acum in Romania in domeniul filmului, absolut NIMENI nu-i va ajunge vreodata la calcaie, macar, ca talent, inspiratie, profunzime, elegata, adevar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa-l IERTE DUMNEZEU, pentru ca noi TOTI IL IUBIM!!!!!!!!!!!!!!!!!