View Single Post
Old 09 Apr 2006, 06:42   #2
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

desi nu pot spune k l-am cunoscut bine, il cunosteam de mult. era prietenul unor prieteni de-ai mei, ne intilneam la party-uri, skimbam citeva vorbe de circumstanta si cam atit. apoi - acum vreo 2 ani - am facut parte din ac. juriu, la prima editie a festivalului de film experimental de la baia-mare. am impartit aceeasi cusheta la dus si la intors, asa k am avut mai mult timp de vorba. asa am aflat k 'bose' nu este - de fapt -, asa cum credeam, un nume, ci un prenume. asa am aflat mai multe dspr familia sa, sotia si copiii...
un tip frapant - un barbat frumos, extrem de articulat si de inteligent. incaruntise, si-mi amintea de wenders. avea vorba casanta, dar totul - cind nu erau lucruri serioase, cum ar fi cele legate de Film - era spus cu tone de ironie si umor sec. spre deosebire de cealalta persoana cu care eram - de altminteri, o prietena comuna, pe care o tachina nonstop -, cu mine a fost ultraelegant. cred k asta il caracteriza, pina la urma: un om elegant. de la cum se-mbraca si pina la comportament. apreciam mult asta.

apoi, in fine, nu mult timp dupa aceea, am aflat - shocat - k este atins de cancer (o tumoare la cap, daca nu ma-nsel; k truffaut). nu ne venea sa credem, fireste. un tip atit de vital, de - cum sa spun - necesar: un foarte bun regizor si un om special... apoi l-am revazut, cred k tot la un party: avea fata k de ceara, m-am speriat pt k era clar k tot ce auzisem era adevarat. doar k el nega in continuare, ducindu-si eleganta pina dincolo de cele stiute si nestiute...

sa-i fie tarina usoara.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif