Thread: paradoxuri
View Single Post
Old 07 Apr 2006, 21:14   #15
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Re: paradoxuri

Originally Posted by Bogie:
In primul rand, englezii astia au inventat snookerul, cred ca si biliardul, prin urmare e normal sa aiba o traditie, rezultate etc.; nu e vorba de inteligenta; asa am putea spune si despre ciclism, ca romanii si englezii sunt cam la fel de tonti ca nu au un rutier mai bun, spre deosebire de francezi, italieni si spanioli.
tot englezii au inventat ºi fotbalul ºi alte sporturi. dar la ei nu cred cã se face aºa tam-tam, mobilizare în toatã þara, talkshowuri despre fotbal pe toate posturile. e doar un alt sport pe lîngã multe altele. iar în Marea Britanie, cea mai mare audienþã de televiziune o deþine un meci de snooker, nu unul de fotbal.

Originally Posted by Bogie:
In al doilea rand, snookerul este un joc elitist, iti trebuie bani pentru a practica... ca si tenisul.....oricum, in ultimul timp sunt tot mai multi romani care se uita la snooker...si se uita si la fotbal, ca sa vezi.
se uitã, dar nu practicã. ºi se uitã în numãr mult mai mic decît la fotbal ºi nu cred cã sunt aceiaºi români care se uitã la ambele. eu unul nu ratez nici un meci de snooker ºi le ratez pe toate de fotbal.

Originally Posted by gionloc:
si, altfel spus, sintem la fel de prosti ca francezii? :x
cum se face ca ei au iesit campioni mondiali la fotbal si noi nu?
hello! vorbeam de inteligenþã. ce legãturã are fotbalul cu asta? cu ce i-ar face mai inteligenþi pe români dacã ar cîºtiga campionatul mondial de fotbal? conteazã doar cine urlã mai tare în tribune. în rest, doar haosul face diferenþa.
un citat relevant din ultimul film vãzut de mine 'Imaginary Heroes': 'Matt Travis era un înotãtor de performanþã. dar nu doar un înotãtor de performanþã. El era extraordinar la înot decât oricine altcineva în orice altceva. (...) Matt Travis ura înotul mai mult decât oricine altcineva orice altceva. Când cineva urãºte ceva atât de mult, nu are importanþã cât de bun e în ce face.'
aºadar mi se rupe de români cu fotbalul lor. dacã ajungea vreun român mãcar în optimi la vreun turneu profesionist de snooker, puteam sã fiu mîndru cã sunt român.

nu înþeleg ce sunteþi aºa înverºunaþi de articolul ãsta ºi de faptul cã românii sunt proºti. uitaþi-vã în jur: 90% ascultã manele. ce pretenþii de inteligenþã mai poþi avea de la aºa ceva?
pe de altã parte, e reconfortant sã ºtii cã eºti printre cei puþini. cum spunea proverbul ãla 'decît sãrac la oraº, mai bine boier în satul tãu'.
poate cã studiul cu pricina n-o fi bun, n-o fi realizat pe criterii obiective, dar la români, întîmplãtor sau nu, au nimerit-o. mã mirã totuºi de ce atît de mult. 94??? credeam cã vreo 50.