Basic Instinct 2 - 2/10 - The old femme fatale e acum o baba frustrata cu gura stramba de la atatea operatii estetice, cu silicoane care plutesc ca niste balonase in jacuzii si care arunca replicile cu o atitudine gen "HA! Uitati-va la mine ce rebela sunt. Nici mie nu-mi vine sa cred cat sunt de rebela!". Dar nu-i nici macar sequel, e acelasi film dar cu modificarile mentionate mai sus, doar ca e plasat in Londra. Si, cat se poate de sinistru, Sharon Stone f.ute mexicani drogati pe muzica de Harry Potter. Mie asta mi s-a parut remarcabil, dar, in fine, are un sfarsit de tot cacatu, de parca aia putea sa manipuleze. Am impresia ca filmul se bazeaza pe ideea "if you figure it out let us know cause we have no f.ucking clue what's going on". Singurul lucru bun din filmul ala e David Thewlis care e genial.
Straight to Hell - 10/10 - Si motivul pentru care iubim filmele. Pentru aia care au cazut in cur la Dear Wendy ca pacifistii cu arme transportau cafea. Filmul e facut de Alex Cox dupa ce promisese Clash-ului si Pogues-ilor un turneu pentru care n-a facut rost de bani, asa ca, daca tot aveau niste bani, s-au dus in Spania unde, beti fiind (credits - special thanks to: all the bars in southern spain - too many to mention), au facut un film folosind niste decoruri vechi de-ale lui Clint Eastwood. Starring Joe Strummer & The Pogues. Si o Courtney Love grasa si insarcinata care alearga si se rostogoleste prin desert. Trei oameni ajung intr-un orasel condus de o banda de pistolari dependenti de cafea, care sorb din cescutele aduse de un chelner cat se poate de imaculat in plin desert, in timp ce impusca diversi indivizi. Sau in timp ce se bat cu cowboy jamaicani care se apropie amenintator cantand la muzicuta. Si dupa aia mor. Filmul asta e de pe alta planeta. Guest starring Dennis Hopper (as fi zis young - dar asta n-a fost niciodata tanar) si young Jim Jarmusch. Strummer catre un tip care incerca sa-i vanda un hot-dog: isi scoate briceagu, il ia de guler si-i zice "If you ever talk to me again, i'll kill you".