Thread: Proof
View Single Post
Old 29 Mar 2006, 00:37   #40
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by Alex Leo Serban:
eu kiar nu inteleg care-i problema lui bogie. ok, nu i-a placut filmu, asta nu e o tragedie - dar de aici si pina la 'nu exista matematicieni asha', 'o tipa de 25 de ani nu poate fi geniu matematic', 'nu exista rockeri matematicieni' samd e cale lunga... oare kiar e nevoie de sondaje & statistici & stuff in state pt a scrie o poveste dspr?? for chrissake, e o fictiune!! adica, a fost o piesa de teatru - care a cunoscut un mare succes btw! - turned into a movie... nu cred k era necesar k autorul ei sa fi facut studii de piata k sa vada daca exista sau nu ce zice bogie k nu exista. ma rog, asta se face indeobste la hollywood - dar asta nu e film hollywoodian, as opposed to 'a beautiful mind'! - si eu credeam k tocmai asta il face mai interesant. sau mai subtil. cu exceptia finalului happyendizat, sincer, eu nu vad 'clisheele' pe care le-a vazut bogie.
daca filmu lui howard nu era bazat pe cazul john nash, ar fi putut spune ac. lucru si dspr el... dar - repet - who cares?

bogie are dreptate cu unele chestii. e suparator sa vezi cum in good will hunting de eg. ditamai profesorul universitar se lumineaza la fata cand descopera ca, aaaaa, daca simplifici nustiucefractie, atunci, ei da, iese problema. la fel si cu matematica facuta intre pauze de partyuri and so on. e vulgar, cum bine zicea cineva mai sus.

(pe de alta parte, bogie n-ai dreptate, poate nu in ro, dar in alte parti exista si matematicieni care au formatii rock-eu personal cunosc una-- si melodii care se cheama 'i', aveau si grupul de care zic eu ceva asemanator.. asa ca mi-e teama ca se insipra din realitate la faza aia)

plus, sunt pare singura care cred ca gwynneth e nesarata, aici, si in general?
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif