View Single Post
Old 02 Mar 2006, 10:20   #4098
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

sa vedem

gilliam's time bandits - sunt in general un fan gilliam (desi am reusit sa evit brothers grimm, care din pacate se spune ca e prost), am vazut brazil, baron munchausen si acum vad time bandits, ultima (de fapt prima) parte a asa zisei trilogy of dreams (youth, middle-age and old fart). Iar din toate cele trei aceasta e cea care mi-a placut cel mai mult. It's just a fuk'ing wonderful adventure, spectacuos din punct de vedere vizual (castelul intunecat cred ca e cel mai impresionant), povestea foarte gilliam (pana la faptul ca dumnezeu a.k.a. supreme being are sub el un intreg sistem birocratic), plin de momente minunate (cel cu titanic si cu cu robin hood come to mind). E o aventura captivanta cap-coada, bine jucata (nu am avut impulsul de a-l rani pe pustulache ala, mare lucru), over-the-top, uneori cinica. Indraznesc chiar sa zic ca-i genial, oricum, one of gilliam's best.

Dogma - ma bucur ca tvr-ul s-a gandit sa-l dea ca nu l-am mai vazut de mult si pot spune doar ca imi place la nebunie filmul asta. Scenariul minunat ca si actorii (alan rickman, like, what more do you need?), masacrul in masa a sefilor mari de la moody cow company chain (mcdonalds and disney combined), the anctics of jay and silent bob, MATT DAMON :shock: as loki, the angel of death, ben affleck arunca oameni din cer, chris rock e un apostol (enogh said) si isus e doar un copil caruia i s-a pus pe umeri povara de a fi fiul lui dumnezeu. Cel mai frumos lucru despre film este ca e inteligent and it has a heart. Just love it.

The jackal - originalul. Trebuie sa fie unul din cele mai bune filme de acest gen pe care l-am vazut vreodata. Este absolut incredibil cum o asemenea poveste te tine non-stop in scaun din regie si imagine, facut genial ca pe un documentar (ceva de genu, nu CHIAR documentar). Asemenea film facut de oricine altcineva ar fi fost o drama sau pur si simplu plicticos, dar in regia lui zinnerman e un thriler pur. Povestea foarte bine scrisa (no hollywood plotholes here), filmed on location si Edward fox ca the jackal, minunat deoarece NU e james bond. Iar finalul ads a nice touch to it all. Senzational cap-coada prin simplu motiv ca nu se sustine prin final ci prin traseu.