aici sunt cam nehotãrît. am doi favoriþi.
1&2. Paradoxal, mi-au plãcut doi actori pe care nu-i mai vãzusem în alte filme: Terrence Howard ºi Heath Ledger - cam la fel de mult. Probabil cã nu va lua Howard, fiindcã tot un negru a luat ºi anul trecut. Nu a avut un rol prea complex ca Heath, dar a pãrut natural, 'de-acolo' din mediul lui, al suburbiei negrilor. Dacã Heath e heterosexual în realitate, poate meritã mai mult premiul fiindcã a acceptat sã sãrute un bãrbat, deci rolul a fost mult mai dificil.
Hoffman. mi-a plãcut foarte mult în Happiness ºi în Magnolia (roluri secundare) dar în Capote mi se pare groaznic de enervant. Intonaþia aia piþigãiatã, ca de robot, fãrã variaþii, fãrã accente, fãrã pauze nu mi se par cine ºtie ce efort actoricesc. mi-a dat impresia, mai degrabã, cã nu ºtia replicile bine.
Phoenix. Dintre toþi nominalizaþii, e actorul care-mi place cel mai mult (a fost magistral în It's All About Love), dar nu pentru jegul de Walk the Line. Who the fuck is Johnny Cash ºi ce vrea de la mine? Niºte cîntece americãneºti de 2 bani. Mai erau cîntate ºi întregi, de parcã n-ajungea cît de plictisitor era filmul. Nu ºtiu de ce a acceptat sã joace rolul ãsta ºi sã mai ºi cînte pentru cã se vede clar cã e forþat ºi scremut. Tre sã omagiem toþi rahaþii?
David... Cred cã au greºit categoria. Nu mi s-a pãrut cã ar exista vreun rol principal în Good Night and Good Luck. Cine naiba era în film? Cumva ãla care semãna cu Tãriceanu?
În concluzie, votez în poll pentru Terrence cã m-a impresionat puþin mai mult, dar premiul cred cã-l meritã Heath pt efort.
p.s. am verificat pe imdb: Heath e hetero, fiindcã scrie cã a fost combinat cu Heather Graham iar acum e cu Michelle Williams.