asa
Dead Man - jarmusch, western alb-negru cu johnny depp. cam lent, destul de greu de vizionat la unele faze dar compenseaza. Are dialoguri geniale, plin de replici de genu: "-You William Blake? -Yes, I am. Do you know my poetry?" (si-i impusca), iar cei care au vazut filmul si stiu scena know what i'm talkin' about. Nu se ia in serios, plin de faze cheesy si artsy, iar faptul ca unii critici americani l-au acuzat ca n-are poveste si mesaj imi confirma faptul ca sunt niste boi care daca nu vad o poveste convetionala care sa ne spuna despre starea sociala a oamenilor sau a indienilor (or smoe crap like that) din acea perioada, it's worthless. Cameo-uri din plin, John Hurt e over the top sensational, e o placere sa-l vezi, gabriel byrne, alfred molina, crispin glover si billy bob thorton apar si ei, always a pleasure. Depp e ok, cel putin in partea a doua devine the outlaw, with catchy lines, indian make-up, a faithgull frevolver, the whole kit. From the clevland, clown-dressed, accountant to the dead man, o da. Muzica misto, cam multe fade out-uri si desi nu l-as mai vedea odata, merita vazut.
resident evil: apocalypse - are un poster si un tagline genial. N-am vazut primul dar am de cand sa-l vad. Iar la asta am vazut doar finalul. Milla jojovich in a sweaty skimpy outfit (enough said), spre deosebire de underworld unde o avem pe beckinsale in piele, never breaks a sweat. Cam prost filmate bataile, regizorul stie ceva, dar nu prea multe. Desi nu-i rau si vreau sa vad primul si pe asta integral si urmatorul este mult sub underworld.
dar oare, kate beckinsale in underworld sau milla jojovich in fith element? hm... i prefer backinsale.