View Single Post
Old 26 Feb 2006, 23:53   #48
herbert
Guru

herbert

nu mai vroiam sa intru pe topicul asta inutil, dar fictiunile lui Ambra, care tot incearca - fara succes - sa ma localizeze (il asigur ca greseste si de aceasta data!!!), ironia sa neputincioasa, ca si dorinta de a umili chiar si atunci cand – parca - aproba si el ceva, m-au facut sa mai adaug:
1. Nae nu e "un analfabet" (analfabetismul e altceva...), are uneori doar o nesiguranta a gustului (ca si Ambra, de altfel...) si o scriitura defectuoasa, dar acestea se pot depasi prin educatie, reflectie, exercitiu critic si scriptic... Oricum, evolutia lui Nae (vezi primele sale postari) e evidenta... In ochii mei (am un feeling care nu ma inseala) "tanarul studinte" Nae are potential... Depinde de el, de mediul pe care il va frecventa si de care se va lasa influentat. Faptul ca regreta – aici si acum - absenta zgomotos-vulgar-primitivului nume si-l deranjeaza linistea de pe acest forum imi spune ca aerul civilizat ceh e prea tare pt el...

2. ii doresc sincer, fara ironie si malitiozitate, lui Ambra sa aiba o cursivitate a scrisului care sa nu-i boicoteze talentul literar, atat cat isi imagineaza el ca-l are...

3. Pitbull, care incearca sa salveze un naufragiat fara nume, ar trebui in primul rand sa-si reproseze faptul ca a tolerat (incurajat, poate doar s-a amuzat?...) comportamentul lui nume. („mai numica, draga!”). Daca l-ar fi scuturat hotarat, explicandu-i (ca are, slava lui Teoctist, har pedagogic) ca sunt lucruri care nu se fac, poate ca astazi nume, cu stea sau fara, era printre noi. Intre altele, nume imi arata mare prietenie la inceput, iar cand i-am spus ca trebuie sa inceteze atacurile impotriva lui als, s-a repezit cu mascari si injurii in serial asupra mea... astfel nume nu mai exista pentru mine.

4. il felicit pe Emanuel pt fermitate si intelepciune.