View Single Post
Old 23 Feb 2006, 11:44   #4051
notorious
NBK

notorious

per qualche dollaro in piu - film facut de leone dupa asa-si-asa-ul 'per un pugno di dollari' si inainte de marile sale capodopere - 'il buono, il brutto, il cattivo' si, mai ales, 'once upon a time in the west' (:love. nu mai tin minte exact, dar, in timpul vizionarii, stiu ca am remarcat cateva formule narative pe care le-a folosit ulterior in sus-mentionatele (ah, da, printre altele, the old-fashioned revenge story: in 'once upon a time...', bronson isi razbuna fratele, aici van cleef - ubercool, apropo - isi razbuna iubita, confruntarea finala fiind construita foarte asemenator cu 'il buono...'). si am constatat cu stupoare cat de important a fost filmul asta pt omagiile/pastisele lui sam raimi (a se vedea 'the quick and the dead').

filmul in sine... ok, mda, solid construit, cu umor, touch-ul lui leone, dar ramane in urma lui 'cel bun, cel rau si cel urat' si 'c'era una volta il west'.

8/10