Originally Posted by Alex Leo Serban:
isi rateaza viata (poate) dintr-un handicap/ hangup psihologic. si asta e infinit mai sad decit ideea de 'iubire imposibila', pt k omu si-o face cu mina lui - so to say.
|
stii, (aici nu ma adresez doar tie) cred ca avem prea multe voturi impotriva lui ennis. adica, ce dracu', nu-mi place sa uzez (intotdeauna) de asemenea clisee (acuma, da), dar tot societatea este vinovata ! daca esti sigur ca opinia generala este 'ermetica' fata de orice idee non-crestina si ca ai avea de suferit (din cauza celorlalti) pt ca te inchizi si traiesti intr-o cabana cu un alt barbat... asta nu e lasitate, este pur & simplu teama. care nu se confunda cu lasitatea. si nici 'hangup-ul psihologic' nu cred ca ar avea vreun rol... it's all about the fucking society, iar moartea lui jack o dovedeste. practic, ai de ales intre a te supune societatii sau a te impotrivi, cu riscurile aferente. sigur, poti face asta (sa te impotrivesti, that is, sa-ti infrunti temerile bla-bla-bla) si sa te trezesti in mormant - would that help ?! would that make you feel better (as in 'mai impacat cu tine insuti' ?) ?
ma rog, ideea este ca, with or without the 'hangup', fara votul de blam din parte societatii, iubirea aceasta ar fi putut sa se consume (parerea mea).