View Single Post
Old 22 Feb 2006, 18:44   #92
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
Originally Posted by Bulumulu:
nu cred ca un numitor comun poate fi gasit la un nivel religios. islamul este o religie ofensiva (a omori necredinciosi etc) iar crestinismul una defensiva (e limpede, nu?) si astfel toleranta. diferentele sunt prea mari pt un numitor comun.

nu am spus ca numitorul comun tre sa fie la nivel religios. respectarea vietii umane poate avea legatura cu religia sau dimpotriva poate sa nu aibe nicio legatura (nu cred ca tre s dau exemple in aceasta privinta...)

nu cred in faptul ca islam-ul e o religie violenta...spuneam ca, si in cadrul islam-ului, exista oameni care condamna calea violentei....

am un prieten musulman (nu mai stiu din ce tara) care a plecat in anglia pentru studii. din toate discutiile mele cu el (din pacate, i lost touch si nu am mai vb cu el de vreo 3-4 luni), reiesea k el era un musulman f credincios (de ce sa nu recunosc , faceam misto de el cand vorbeam pe net si el zicea ceva de genu "wait! gtg pray! brb" de nush cate ori pe zi). tipu asta era amarat de intreaga perceptie asupra religiei lui...mi-a dat nenumarate citate (probabil din coranul, nu-s sigur) care semanau f mult cu religia crestina la capitolul "bunatate&nonviolenta".

Cu toate astea am vrut s spun k dc un musulman activ dpdv. religios poate gandi asa, cu siguranta ca sunt tone de ei .....numai ca noi nu-i auzim.....ca noi nu stim de ei enter: massmedia conspiracy theory :?

asta ma face sa cred k principii comune sunt improbabile, dar nu imposibil de obtinut
Supastar is offline   Reply With Quote sendpm.gif