oricat ar fim de diferiti, noi europenii de lumea musulmana, (in orice domeniu ,politica, religie, civilizatie, cultura, organizare statala & such) nu trebuie sa existe neaparat conflicte....stiu ca e naiv si utopic sa zic "we can all live together in peace&harmony", dar cred ca dc se stabilesc niste valori absolute, universale, acestea se pot desprinde de "sistemul nostru de gandire" & "sistemul lor de gandire" .....si nu cred ca cer prea mult ca aceste valori sa fie evitarea conflictului si respectul pentru viata umana....cred k restul valorilor "noastre" (restul drepturilor omului, etc. ) ar putea fi interpretate sau combatute de islamism.....nu mai zic de "valorile" lor pe care le combate orice european.....
dar ma indoiesc k aici sta adevarata problema, cand toata treaba este imputita de interese economice&politice (mai mult economice)....
PS. (ciudat cat de usor e sa scrii toata nebuniile care iti trec prin cap, fara mare grija pentru consecinte....e altfel daca as fi spus toate kestiile astea cuiva in fata.....desigur ca le-am spus, dar, bineinteles, sub alta forma......mai moderata......dar,parca, mai cizelata....)
|