View Single Post
Old 20 Feb 2006, 00:14   #4019
BeNnY
Guru

BeNnY

Crash - 9.5/10 - Gen Magnolia, doar ca aici sunt oameni suparati care au in comun aceeasi problema: rasismul. Si, desi abordeaza tema rasismului, nu da in tezism, nu arata cu degetul asta e bine si asta e rau, ci, mai degraba, se axeaza pe efectele rasismului si (mai putin) pe motivele lui. Sunt al naibii de multe personaje, dar, printr-un efort admirabil si datorita scenariului bine construit, toti sunt la fel de bine individualizati si ajungi sa-i cunosti pe toti in vreo 110 minute. Si mi-a placut senzatia de lume mica, coincidente si intersectii intr-o lume care pare sa se micsoreze. Altfel, are o aura de sentimentalism pe care, daca reusesti sa-l regurgitezi, bine, daca nu, treci pe langa film, sau, de fapt, filmul trece pe langa tine. In orice caz, merita oscarul pentru scenariu.

Thumbsucker 7.5/10 - Sau ceva in jurul notei asteia, nu prea conteaza. Nu e deloc cine stie ce, povestea adolescentului aparent hiperactiv care apoi ia niste medicamente care-i pseudofut viata, dupa aia se lasa de medicamente si se apuca de marijuana, in perioada marijuana isi face o prietena care ocazional ii face sex oral in scopuri educative si dupa aia pleaca la new york. A, da, si la inceput isi suge degetul, dar chestia asta e atat de irelevanta ca nici nu vreau sa intru in ea. Dar mi-au placut cateva chestii gen Tilda Swinton (giggidy giggidy), D'Onofrio (sau cum s-o scrie numele lui), Vince Vaughn care are replica foarte misto "it's my professional oppinion that you've become a monster" si tipul care-l interpreteaza pe sugatorul de deget, care chiar pare a fi actor. Adica promite, oarecum. De fapt cred ca cel mai mult mi-a placut muzica, Polyphonic Spree si Eliott Smith, fara de care, probabil, m-as fi plictisit. Asa deci, nimic foarte interesant, dar nu-i nici chiar mediocru - cum sa fie mediocru cu Tilda Swinton (giggidy).