.deschiderea festivalului- un scurt metraj foartefoartefoarte simpatic: Useless Dog-

ati ghicit, e despre un caine care nu face absolut nimic cat e ziua de lunga(exceptand o scena de sex fierbinte-cu o vaca). cred ca cel mai potrivit adjectiv pt. aceasta pelicula e "cool"-oricat as uri cuvantul asta-adevarul e ca javra, si, implicit filmul, sunt cool.90.
.studs.2006.Paul Mercier. cred ca a fost premiera mondiala sau ceva de genul asta-poate un pic slabut pentru un film de deschidere. oricum, cel mai bun film despre fotbal vazut pana acum-drumul unei echipe de tot rahatu' spre culmile gloriei, descris cu mult umor si cu niste cadre superbe(+pentru imagine). clisee care le-am mai vazut si in alte filme tangente cu sportul(cum ar fi "looserii" care in cateva saptamani ajung "sportivi adevarati") compensate de umorul bun si de (o spun inca odata) calitatea imaginii.70
.mirror mask.2005.Dave McKean. :love: superb si risc sa afirm ca e comparabil cu Cremaster dpdv vizual si imaginativ(asta tinand cont de faptul ca prezenta pelicula, spre deosebire de cea a lui barney se adreseaza altei categorii de varsta si de intelegere a universului). combinatie de filmare reala cu 3D si 2D; cu adevarat o experienta suprarealista- calatoria unei fete prin lumea desenata de ea; putina filozofare referitor la granita copilarie/adolescenta si bun/rau, multa animatie, o muzica infiorator de potrivita fiecarui spatiu traversat...o poveste frumoasa si bine spusa. asta daca esti capabil(a)/dispus(a) sa revii pentru 101 minute la adolescenta. 95
.overall, e foarte fain.