pai sper sa nici nu aiba sanse. Nu de alta, dar strica imaginea festivalui. chiar ma intreb cum de a ajuns pana aici. Probabil din cauza popularitatii, ca filmul aduce mai mult a téléfilm si a telenovela.
e ceva in neregula cu regizorul asta. e un tip misto, inteligent, plin de umor, cu o personalitate mai interesanta decat filmele pe care le face. Chiar si mult laudatul "train de vie" are ceva dereglat. nu stiu de unde vine impresia asta dar prima data cand l-am vazut, mi s-a parut un film sclipitor, iar a doua oara, parca isi pierduse orice charm. a devenit un film ridicol, plin de glumite fara haz. Dar in fine... m-am inselat eu...
In schimb si eu as vrea sa ia cat mai multe premii "De battre mon coeur s'est arrêté". Mi-ar placea ca Duris sa ia premiul de interpretare fiindca e de-a dreptul uluitor, cu atat mai mult cu cat nu parea un actor promitator. In toate filmele juca la fel. Aici m-a dat gata. Chiar si japoneza, sau chinezoaica (nu mai stiu exact ce era) ar merita un premiu.
Anul asta se pare ca nu mai au categoria "cel mai bun film din Uniunea Europeana", au bagat totul la "film strain". dar cum pisici, anul trecut filmul lui Kusturica a luat premiul la categoria Uniunea Europeana? probabil de cand a intrat Serbia in Europa. :?
Ar mai fi "Caché". Chiar m-ar mira sa plece nepremiat. Cel mai bine i s-ar potrivi regia.
La filme straine nu am preferinte. Nu mi-a placut nici unul. Adica nici unul in afara de "Mar adentro", pe care nu l-am vazut. Poate ca e cel mai bun dintre toate...?
|