View Single Post
Old 14 Feb 2006, 18:37   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Dom'le, nu gresesti tu în ceea ce spui, dar tine seama de un lucru: orice forum (ca orice comunitate, de altfel) îsi contureazä în timp, de la sine, niste uzante nescrise. N-are nici un rost sä le critici (nu cä n-ai avea dreptate), pentru cä nu sunt decât rezultatele calitätii (mai bune sau mai rele) a membrilor, si ale interactiunilor dintre ei. N-au sä se schimbe niciodatä (decât o datä cu TOATA comunitatea, sau cel putin cu partea ei cea mai substantialä) - ori, în eventualitatea rarissimä cä apare un tip mesianic care-i trage pe toti dupä el. (De ce crezi cä-mi zic eu, cu autoironie, "Unlikely Messiah"? )
Bunäoarä, acum: personal, nu pot critica "Triunghiul mortii", pentru cä nu l-am väzut cap-coadä. Pe vremea când îl dädea H.B.O. în draci, am aruncat câte un ochi la el (lucram în acelasi timp, si n-aveam rägaz de mai mult). Imi amintesc impresia clarä de interminabile secvente filmate primitiv si prost. Insuficient ca sä argumentez de ce e slab filmul.
Asa cä, stiind doar pe baza acestor impresii fugare, si a numeroaselor comentarii (de încredere), pe care le-am auzit, cä e într-adevär foarte slab, pot întelege cä, mai ales acum, dupä oarece ani de când s-a fäcut, nimänui nu-i mai arde sä se-apuce si sä construiascä analize critice riguroase la adresa lui. Nu-i trage ata, ce sä le faci? Spre deosebire de alte filme recente, "calde", unde lumea se-ndeasä sä comenteze aprofundat si bine gândit. Räsfoieste mai pe larg forumul, si vei gäsi destule topicuri care contin cel putin câte o analizä completä a câte unui film (exemplific din memorie: "Moartea domnului Läzärescu", "War of the Worlds", "Sistemul nervos", "King Kong", "Dreamers", "15", "Orient Express", "Giliap", "The Passion of the Christ", etc., etc...)
Dar nu te descuraja, si rämâi fidel dorintei tale exigente de cronici si comentarii solid argumentate. Din päcate, lipsesc prea mult în sistemul criticii românesti de film, la multiple niveluri.
(Hooo, A.L.S., nu te repezi! Am zis cä "lipsesc PREA MULT", da' nu "de TOT"! )
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif