View Single Post
Old 13 Feb 2006, 09:54   #3954
KORBEN
Guru

KORBEN

Cele mai potrivite filme pentru relaxare si re:galare dupa o saptamana de muncit pe branci si dormit prea putin:

FORGOTTEN SILVER –CAPODOPERA (5/5)
:shock: :w00t: :love: :love:
Nu-mi schimb parerea despre starea avasata de flatulenta si nesimtirea diaretico-diluviana din care au iesit lotr-urile si kk05 dar omul a comis in 95 o capodopera.
Ca si ucide-l pe bill, argintul uitat este unul dintre filmele pe care n-as ezita nici o clipa sa-mi epuizez rezerva de superlative
Pentru ca este una dintre cele mai superbe declaratii de dragoste si manifestari de adoratie la adresa cinema-ului facute vreodata
Argintul uitat este demonstratia mai mult decat subtila a esentei cinema-ului: in spatele intregului edificiu de “make believe” se afla pasiunea, magia, devotiunea, demonul care i-a pus pe pionierii cinematografiei sa faca filme
Pentru ca este o nostalgie a inceputurilor cind totul era in acelasi timp posibil si imposibil, o nostalgie a inocentei si a camp-ului.
Pentru ca cinema-ul (fie ca intelegeti prin asta michael boom-bay sau bernardo bertolucci) a inceput cu peplum-ul (sau camp-ul istoric), cu dramele (mai exact melo-campo-dramele) si cu burlescul ofensator si ireverentios.
I almost cried ‘cause it was sooo beautiful

Cry Baby 5/5
:love: :shock: :love: :shock: :love: :love: :love:
Pe generic: johnny depp (care la ce roluri a avut, de la nightmare on elm street la willie wonka chiar este cel mai cool actor sub 40 de ani de la hollywood) tracy lords (need I say more?) iggy pop (dupa ce meat loaf jucase si cantase in RHPC si inainte de marilyn manson in the hear is deceitful…. sau party monster)
Pe coloana sonora: de la rock’n’roll curatel pentru rebelii de salon de ceai la soft rock pop-ish a la anii ’80; cum filmul e partial muzical influentele imi par a fi Jailhouse rock, rebel without a cause, grease, si familia addams(!!)
Lupta dintre baietii buni (care sunt the sqares, niste scarbe plicticoase) si baietii rai (the drapes, mai toti combinati cu femei cel putin bizare daca nu oribile de-a dreptul) se suprapune unei versiuni waters-iene de “romeo si hulietta”
Puncte forte: suflet (nu ca in alde wedding crushers si alte cacomedii scremute) dialoguri geniale (“u cry-baby! –that’s mister baby for you!” sau “we prayed all night for our son…we prayed so hard we got headeaches”) o galerie de freaks of nature and society care l-ar impresiona si pe tim burton (cu care incep sa-mi dau seama ca filmul asta are multe in comun) si un umor dement dar totusi dulce (exista anacronisme trantite fara nici o sfiala in mijlocul actriunii din 1954: un elicopter cat se poate de day of the dead-istic, ochelari 3d in sala de cinema a unei case de corectie, mentionarea lui Richard Nixon).
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif