Thread: MUNICH
View Single Post
Old 31 Jan 2006, 09:12   #5
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Poate sunt eu cam ingaduitor cu Spielberg in ultimul timp (not likely, but still...), insa "Munich" mi s-a parut un film relativ bun. "Problema" cu filmul asta nu este nici politica, nici lungimea (1h35m), nici povestea si in nici un caz actorii nu sunt de vina, ci - mai degraba - faptul ca de la un capat la celalalt, totul este relatat cu detasare, iar cateodata am avut impresia ca asasinatele sunt prezentate precum cel mai normal lucru de pe acest pamant (ceea ce e oarecum adevarat). Spielberg nu se implica in povestea asta; spune totul din punctul de vedere al asasinilor Mossad, dar nu ia partea nimanui. Lipsesc cu desavarsire sentimentalismele momentele in care aproape ca iti dau lacrimile, ce se regasesc in orice alt film de Spielberg... In mod paradoxal, mi se pare, tot aici sta forta filmului, ceea ce il detaseaza de restul productiilor anului trecut. Acesta nu este un film despre oameni, ci despre un conflict intre doua popoare. Alegand un moment al istoriei acestuia, Spielberg ii defineste in totalitate coordonatele.

N-am vazut "Brokeback Mountain", dar sunt convins ca acesta din urma este mai bun decat "Munich". Insa peste vreo zece ani, "Brokeback" se va pierde printre restul dramelor despre homosexuali, in timp ce "Munich" s-ar putea sa fie inca de actualitate.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif